Nadziewane podudzia z kurczaka

niedziela, 26 lutego 2017

Dzień doby!
Kto ma ochotę na pyszny kawałek kurczaka faszerowany pieczarkami i serem a dodatkowo owinięty w boczek? ;-)


Składniki:
- podudzia z kurczaka - 8 szt.
- 300 g pieczarek
- 300 g sera
- 1 cebula szalotka
- łyżka oleju
- łyżka koncentratu pomidorowego
- boczek surowy wędzony - około 12 plastrów
- sól i pieprz


Sposób przygotowania:
Podudzia należy wytrybować i usunąć z nich skórę. Następnie natrzyj je solą i pieprzem. Ser zetrzyj na wiórki i umieść go wewnątrz każdej sztuki mięsa pozostawiając miejsce na pieczarki. Pieczarki  i cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju. Następnie dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego i dobrze wymieszaj. Wypełnij podudzia tym farszem. Teraz czas na boczek - cienkie plastry ciasno owiń w okół każdego podudzia. Ułóż wszystko w naczyniu żaroodpornym i wstaw do rozgrzanego na 180 stopni piekarnika (góra - dół) na około 50 minut.



Smacznego!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz