Faszerowane łódeczki z cukinii

piątek, 28 października 2016

W ten mało pogodny piątek zapraszam na faszerowane łódeczki z cukinii.
Są proste do zrobienia a do tego dietetyczne! ;-)




Składniki:
- jedna duża cukinia
- 100 g mielonej piersi z indyka
- 50 g kaszy jaglanej
- pół opakowania kukurydzy konserwowej
- puszka pomidorów
- kulka mozzarelli

Sposób przygotowania:

Cukinię umyj, przetnij na pół i wydrąż z niej miąższ. Na patelni podsmaż pierś z indyka, dodaj kukurydzę i pomidory. Możesz doprawić swoimi ulubionymi ziołami. Kaszę ugotuj na sypko a następnie dołącz do mięsa, pomidorów i kukurydzy. Gotuj jeszcze kilka minut. Następnie farsz przełóż do cukinii i poukładaj na wierzchu mozzarellę. 
Piecz w piekarniku w 180 stopniach, opiekanie góra - dół przez około 40 minut.
Podawaj ze swoją ulubioną sałatką.


Smacznego!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz